Welkom bij de club

  • Ontdek onze Twinning Partners wereldwijd
  • Het volledige programma van onze activiteiten online
  • Biermans-Lapôtre, een internationale residentie
  • All you have to know about our ethical forums

De Universitaire Stichting is een ontmoetingsplaats

  • voor academici van heel het land,
  • voor academici en leden van de "civiele" maatschappij,
  • voor academici van ons land, buitenlandse academici en leden van internationale organisaties.

In de Universitaire Stichting zijn er ruime en elegante salons, waar de leden en hun gasten in een stijlvol decor contacten kunnen leggen met hun collegae en andere genodigden. In de leeszaal liggen binnen- en buitenlandse dagbladen van verschillende strekking en taal ter beschikking. De gasten vinden er tevens een uitgebreid gamma van courante weekbladen en wetenschappelijke tijdschriften. 

In ons restaurant kunnen de clubleden en hun genodigden tijdens de middaguren een maaltijd  nemen. 

Ons hotel beschikt over 12 stijlvolle kamers waarin zowel de binnen- als de buitenlandse leden voor beperkte duur kunnen verblijven.

Tevens organiseert de Universitaire Stichting een ruim gamma van wetenschappelijke, culturele en artistieke activiteiten voor de leden van de Club.

Het restaurant, salons, vergaderzalen, hotel en activiteiten voor u en uw genodigden...

We hopen u talrijk te verwelkomen op onze activiteien. Alle suggesties welkom.

Gelieve voor het restaurant idealiter minimum 24 u op voorhand te reserveren via restaurant@universityfoundation.be of via deze linkVoor het menu, klik op deze link.

U kan gebruik maken van het hotel en de vergaderzalen. Gelieve ons daarvoor te contacteren.

 Read more

Concrete informatie over onderstaande activiteiten (programma, prijzen, inschrijvingsmodaliteiten), indien reeds beschikbaar, wordt verkregen door te klikken op de datum van de activiteit of op de aangegeven link.

Kalender van de activiteiten:

Maandag 11 maart 2024 om 17 u. : ReBel activiteit over de vraag "Is onze staatsschuld nog langer houdbaar?"

Woensdag 24 april 2024 om 18 u: Debat over de geopolitieke actualiteit i.s.m. de Koninklijke Militaire School en het Egmont instituut

Voor informatie over vroegere activiteiten zie de rubriek Club, voorbije activiteiten. De presentaties kunnen, indien beschikbaar, daar gedownload worden.Read more

Voor concrete informatie over onderstaande activiteiten (programma, prijzen, inschrijvingsmodaliteiten), klik op de datum van de activiteit of op de aangegeven link.

Kalender van de activiteiten:

Dinsdag 19 maart 2024 te 20 u: Galaconcert met hulde aan de heer Damien WIGNY.

Donderdag 28 maart 2024 om 17 u.: Tentoonstelling ‘Histoire de ne pas rire. Het surrealisme in België’": Geleid bezoek, nocturne en paasfestijn.

Donderdag 11 april 2024 om 19 u: Huisconcert met mezzo-soprano Maria Warenberg, laureate van de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang 2023, begeleid aan de piano door Nino Pavlenichvili – i.s.m. dr. Erik Loosen.  Gevolgd door cocktail in aanwezigheid van de musici.

Dinsdag 16 april 2024 om 10.30 u. :  Geleid bezoek aan de tentoonstelling IMAGINE! – 100 Years of International Surrealism onder leiding van dr. Francisca Vandepitte, curator van de tentoonstelling.

Vrijdag 26 april 2024: Dagbezoek aan het ongekende Brugge met prof. Joost Vander Auwera

Dinsdag 14 mei 2024: Dagbezoek aan de Plantentuin van Meise met prof. Jan Rammeloo, voormalig directeur, en mevrouw Jeanine Van Oostveldt-Dierendonck. 

Woensdag 5 juni om 18 u: Causerie : "Verrukkelijke turbulentie: nieuwe perspectieven op de kunst van James Ensor" met dr. Herwig Todts, senior curator in het KMSKAntwerpen. Verdere informatie volgt. 

Muziekconcerten in Bozar in 2023-2024: klik hier. Er kan nog ingeschreven worden voor concerten in de komende maanden..

Koningin Elisabeth-wedstrijd 2024 voor viool. Meer informatie.

WIJZIGING: Van zondag 19 mei (ipv maandag 20 mei) tot zaterdag 25 mei 2024 : Culturele reis naar Bourgondië onder leiding van prof. Marc BOONE (gewoon hoogleraar em. UGent). VOLZET  Meer informatie.

Van vrijdag 6 september tot zaterdag 14 september 2024 : Culturele reis naar Kreta onder leiding van prof. Bernard Coulie (ererector UCLouvain). Meer informatie.

Van donderdag 17 oktober tot maandag 21 oktober 2024: Culturele reis naar de Biënnale van Venetië, geleid door mevrouw Christiane STRUYVEN, kunsthistorica.  Meer informatie.

Voor informatie over vroegere activiteiten zie de rubriek Club, voorbije activiteiten.Read more

 

De Universitaire Stichting organiseert voor haar leden een culturele reis naar de Biënnale van Venetië. Deze reis gaat door van 17 tot 21 oktober 2024 en wordt geleid door mevrouw Christiane STRUYVEN, kunsthistorica.
Voor meer informatie, het programma en het inschrijvingsformulier, klik “Read more” hieronder.
De inschrijvingen worden ingewacht  ten laatste op 24 april 2024.Read more

 

Op dinsdag 14 mei 2024 organiseert de Universitaire Stichting een dagbezoek aan de Plantentuin van Meise met prof. Jan Rammeloo, voormalig directeur van de Plantentuin, professor emeritus van UAntwerpen, en mevrouw Jeanine Van Oostveldt-Dierendonck. 

Copyright afbeelding: Jan De Wilde

Voor informatie en inschrijvingsformulier klik "Read more".Read more

 

Op 26 april 2024 brengen we, onder de leiding van Prof. Joost van der Auwera (UGent en Afdelingshoofd op rust "Oude Beeldhouw- en Tekenkunst", Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, lid van onze Club) een bezoek aan Brugge, geen gewoon toeristisch bezoek, maar een exclusief bezoek voor de cultuurliefhebber.

Voor meer informatie en inschrijving, klik "Read more".Read more

 

Op 24 april 2024 om 18 u. organiseert de Universitaire Stichting, in samenwerking met de Koninklijke Militaire School en het Egmont Instituut, een debat (N/F) over de uitdagingen voor de geostrategie en voor de wereldorde in het internationale verkiezingsjaar 2024. Het debat wordt ingeleid door Lt-Kol Tom Simoens, KMS, Kol SBH Peter Philipsen, KMS, en Ambassadeur Ghislain D’hoop, FOD BZ, met Prof. Dr Alexander Mattelaer, Egmont Instituut, als moderator.

Voor meer informatie en inschrijving, klik "Read more".Read more

Donderdag 11 april 2024 om 19 u. : Exclusief huisconcert met mezzo-soprano Maria Warenberg, Nederlandse laureate van de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang 2023, begeleid aan de piano door Nino Pavlenichvili. Dit concert werd georganiseerd in samenwerking met dr. Erik Loosen, lid van de Club van de Universitaire Stichting, Voorzitter van de Vereniging Vlaamse Academici afdeling Brussel en de Koningin Elisabeth-wedstrijd.

Het concert werd gevolgd door een walking cocktail in aanwezigheid van de musici.

Voor meer informatie, klik "Read more".

 Read more

De recente activiteit van Re-Bel was gewijd aan de belangrijke vraag "Is onze staatsschuld nog langer houdbaar?".. Deze activiteit vond plaats op maandag 11 maart 2024 van 17.00 tot 18.30 uur in de Universitaire Stichting en online. Na een introductie door Thomas DERMINE, staatssecretaris voor Relance, PS, en Koen GEENS, gewezen Minister van Financiën, CD&V, werd een reactie gegeven door Magali VERDONCK, ULB en Damien PIRON, ULiège. Het debat werd, zoals gewoonlijk, gemodereerd door Béatrice DELVAUX (Le Soir) en Karel VERHOEVEN (De Standaard).

Meer informatie (zodra beschikbaar) op de website van Re-Bel.Read more

Speciaal op verzoek van de leden organiseren we op 28 maart 2024 om 17 u een nocturne, met geleid bezoek (N /F) aan de tentoonstelling ‘Histoire de ne pas rire. Het surrealisme in België’ in BOZAR, gevolgd door een paasfestijn in de Universitaire Stichting.

Voor meer informatie klik "Read more".Read more

Pagina's