Tentoonstelling ‘Histoire de ne pas rire. Het surrealisme in België’: Geleid bezoek, nocturne en paasfestijn.

Datum: 
donderdag, 28 maart, 2024 - 17:00
Plaats: 
Bozar
Afspraak: 
donderdag 28 maart 2024 om 17 u.

Speciaal op verzoek van de leden organiseren we op 28 maart 2024 om 17 u een nocturne, met geleid bezoek (N /F) aan de tentoonstelling ‘Histoire de ne pas rire. Het surrealisme in België’ in BOZAR, gevolgd door een paasfestijn in de Universitaire Stichting.

Afbeelding: René Magritte : Le bain de cristal (1946 collection privee c phototheque r. magritte adagp images paris2019_1)

Na het geleide bezoek kan u nog even door alle andere tentoonstellingen (James Ensor, Chantal Akerman: Travelling, Van wanhoop naar hoop: kinderen na gewapend conflict) gratis wandelen.

https://www.bozar.be/nl/kalender/james-ensor-maestro

https://www.bozar.be/nl/kalender/chantal-akerman-travelling

https://www.bozar.be/nl/kalender/van-wanhoop-naar-hoop-kinderen-na-gewapend-conflict

De tentoonstelling

Bozar viert 100 jaar surrealisme met een tentoonstelling rond de beroemde avant-gardestroming in België over een periode van maar liefst 60 jaar. 1924: net als in Parijs starten ook in ons land de surrealistische activiteiten met gedurfde pamfletten van onder meer dichter Paul Nougé, leidraad in deze expo.

De eigenzinnige surrealisten in België gaan voorbij aan het louter esthetische – ze willen de wereld transformeren met hun subversieve kunst. In Histoire de ne pas rire schenken we extra aandacht aan hun internationale contacten, de politiek-historische achtergrond en belangrijke vrouwelijke kunstenaars. Met werk van o.a. Paul Nougé, René Magritte, Jane Graverol, Marcel Mariën, Rachel Baes, Leo Dohmen, Paul Delvaux en ook Max Ernst, Yves Tanguy, Salvador Dalí, Giorgio De Chirico en vele anderen.

Geleid bezoek aan de tentoonstelling IMAGINE! 100 Years of International Surrealism in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België op dinsdag 16 april om 10u30, gevolgd door lunch. Zie link.

Inschrijven en betalen vóór: 
5 maart