"Happy Hour" met dhr Jan Huyghebaert

De Koningin Elisabethwedstrijd, een evenement om te herontdekken

Ontmoeting met de Voorzitter van de Koningin Elisabethwedstrijd, de heer Jan Huyghebaert, op een 'meet and greet' op 2 april 2019 om 18u, met een hapje en een drankje, en  een gesprek over de vioolsessie 2019 waar jonge getalenteerde musici het beste van zichzelf geven in Flagey en het Paleis voor Schone Kunsten.

Opgericht in 1951 op initiatief van Hare Majesteit Koningin Elizabeth, werd de wedstrijd al snel een belangrijke internationale wedstrijd voor violisten, pianisten en componisten. In 1988 is de discipline voor zang toegevoegd, en in 2017 de cello. Gevestigd in Brussel, dankt de wedstrijd haar reputatie aan haar zeer strenge regels, maar ook aan de jury samengesteld van vooraanstaande musici en docenten met internationale faam.

De Koningin Elisabethwedstrijd heeft als belangrijkste doelstelling om jonge getalenteerde muzikanten te helpen bij de lancering van hun internationale carrière, door hen de mogelijkheid te bieden op te treden voor een groot publiek. Alle opvoeringen worden ook uitgezonden op radio, televisie en via internet.

De winnaars van de afgelopen 50 jaar brachten musici voort als Vladimir Ashkenazy, Gidon Kremer, Mitsuko Uchida, Vadim Repin, Frank Braley, en meer recentelijk, Nikolaj Szeps-Znaider, Marie-Nicole Lemieux, Sergey Khachatryan, Ray Chen, Boris Giltburg, Lukas Vondracek, Victor Julien Laferrière en Samuel Hasselhorn.