Exclusief huisconcert

Exclusief huisconcert, georganiseerd  in samenwerking met dr. Erik Loosen, lid van onze Club en voorzitter van het VVA afdeling Brussel: 

Bruno Philippe
laureaat Koningin Elisabeth wedstrijd voor cello 2017
en
Guillaume Vincent
piano

op maandag 11 december 2017 om 19.45 uur stipt in de Universitaire Stichting.

Op het programma :
                   Fantasiestücke van Robert Schumann
                   Sonate voor cello en piano van Sergei Rachmaninov
 

Na het concert gelegenheid tot napraten tijdens een "walking cocktail" in de salons van de Universitaire Stichting in aanwezigheid van de cellist.
Bruno Philippe studeerde aan het Conservatoire National de Paris bij Jérôme Pernoo. Daarna specialiseerde hij zich aan het Mozarteum van Salzburg bij Clemens Hagen. Sinds 2014 studeert hij als jonge solist aan de Kronberg Academy bij Frans Helmerson. Hij behaalde in 2014 de Derde Prijs en de Publieksprijs in het ARD Musikwettbewerb van München, en bijzondere prijzen in de Feuermann Cellowedstrijd in Berlijn (2014) en de Tsjaikovskiwedstrijd in Moskou (2015). Hij concerteerde met de Bayerische Rundfunk, het Münchener Kammerorchester, het Orchestre National du Capitole de Toulouse en de Frankfurt Radio Symphony, met dirigenten als Christoph Eschenbach, Bruno Mantovani en Michel Tabachnik. In 2016 won Bruno Philippe de Muziekprijs van de Fondation Safran.
Instrument : Carlo Tononi (1696), loaned by the Beare's International Violin Society.