Excursie naar Namen

19 september 2019: Excursie naar Namen.  Bezoek aan de  "caves Grafé Lecocq", een van de wijnleveranciers van de Universitaire Stichting, www.grafe.wine,  en geleid bezoek aan het "Musée Félicien Rops"https://www.museerops.be.
De bezoeken gaan door in het Frans.

Programma

10 u. Afspraak aan de Citadel van Namen. De wijnkelders bevinden zich aan de eerste bocht van La Route Merveilleuse, komende van het casino van Namen. Bezoek aan de rijpingskelders met uitleg over de behandeling. Let op het is er koel en vochtig!

Rond 10.30 u. dalen we af naar Place Saint-Aubain (te voet duurt het 15 minuten.) Geleide wandeling in de flessenkelders onder de kathedraal en het gerechtsgebouw. Vervolgens gecommentarieerd proeven van 5-6 wijnen in de kelder.

Einde rond 12 u.

12.30 u. Lunch in de Brasserie François.

15 u. Bezoek aan het Musée Félicien Rops, museumcollectie en tijdelijke tentoonstelling "Henry De Groux (1866-1930). Maître de le démesure", onder de leiding van Mme Véronique Carpiaux, directrice.

17 u. Bezoek aan de "Trésor du Prieuré d’Oignies" onder de leiding van de directrice des musées de Namur, en van Anna Trobec en Julien de Vos, conservators.

18 u. Einde.